Karanfilde Yabancı otlarla Mücadele




Latincesi

Hastalık Tanımı

Yaşayış

Karanfil yetiştiriciliği genellikle seracılık şeklinde olmakla beraber açıkta da yapılmaktadır. Önce karanfil çeliklerinden fideler elde edilir daha sonra şaşırtılarak esas yetiştiriciliğe geçilir. Karanfillerde genellikle her 15-20 günde bir ot alımı yapılmaktadır. Eğer bu yapılmazsa yabancı otlar su, ışık. mineral madde yönünden karanfile ortak olmakta, gelişmesini engelleyerek boğmakta hastalık ve zararlılara konukçuluk yapmaktadırlar.

Kültürel Önlemler

İyi bir toprak hazırlığı, sulama, gübreleme kültür bitkisine iyi bir gelişim sağlar. Gübreleme için yanmış çiftlik gübresi kullanılmalıdır. Mekanik yolla ot alımı mümkünse yapılmalıdır. Mekanik mücadele eskiden beri kullanılan bir yöntemdir. Fakat işçi ücretlerinin yüksek olduğu yerlerde masraflı olmaktadır.

Kimyasal Mücadele

Kimyasal mücadelede istenilen sonuca ulaşabilmek için ilacın otları alınmış alana yeknesak dağılması şarttır. Bunun içinde kullanılacak su miktarı için önceden l kalibrasyon yapılması gereklidir.İlaçlamalar sırasında toprak tavlı olmalı, kuru olmamalı, hava rüzgarsız olmalıdır.

İlaçlama Zamanı

İlaçlar karanfiller dikilmeden önce otları temizlenmiş toprak yüzeyine çıkış öncesi uygulanıp, toprağa tırmıkla karıştırılmalı veya süzgeçli kova ile sulama yapılmalıdır.



Sponsorlu Bağlantılar



Yorum Yaz



tarimziraaat.com © 2008

Tarımla Uğraşanlar Ne Yapıyor

Muhsin Atış Mantar hasat ediyor