Sıvı solucan gübresi nasıl hazırlanır - Tarimziraat.com Forum




>> Tarımsal Forum Ana Sayfası >> Solucan Forum >>

Sıvı solucan gübresi nasıl hazırlanır



üretici fotoğrafı

Misafir1140157 , 14.01.2019

Sıvı solucan gübresi, fiziksel ve/veya kimyasal ve/veya biyolojik işleme tabi tutulması sonucu elde edilen çözelti veya süspansiyon haldeki ürünlerdir. Üretilen/üretilecek sıvı solucan gübresinin bitkisel üretimde yapraktan uygulanması söz konusu ise ortama herhangi bir asitleyici materyal ilave edilmeksizin uygulayıcı dozunda pH 5.0-5.5 aralığında bir solüsyon eldesi gerekir. Bu ise, yaklaşık pH 4.0 düzeyinde sıvı solucan gübresinin eldesini zorunlu kılmaktadır. Sıvı solucan gübrelerinin farklı şekilde üretilmeleri mümkündür. Bunlar;

1. Katı solucan gübresinin su ile fermente edilmesi; dinlendirilmesi neticesinde elde edilir. Bu sıvılaştırılmış solucan gübresi, genel olarak aktif havalandırmalı veya pasif olarak; oksijen verilmeden pH sı stabil hale gelinceye değin bekletilir ve içindeki küçük parçacıklar süzme işlemi ile karışımdan temizlenir.
2. Katı solucan gübresi ile suyun, özel geliştirilmiş reaktörlerle (hidrodinamik kavitasyon sistem) ve nanoteknolojik sistemlerle de elde edilir.
3. Katı solucan gübresi ile suyun kimyasal ve biyolojik katkılar ile fermente edilmesi sonucu elde edilir.


 

Yorum Yazın

 



İLGİLİ FORUM BAŞLIKLARI



>> Solucan gübresi kaç derecede üretilir

>> 1 metrekarede kaç solucan yaşar

>> Solucan yemi nedir

>> Solucan için uygun nem oranı nedir

>> Solucan kasası ölçüleri nelerdir

Kapat ×


Sponsorlu Bağlantılar



tarimziraaat.com © 2008