Koyun Çiçek Hastalığı - Koyun Hastalıkları




Koyun Çiçek Hastalığı Nedeni :

Koyun Çiçek Hastalığı Belirtileri :

Koyunların vücutlarının yapağısız yerlerinde çiçek şeklinde yaralar ile kendini belli eder. Yüksek ateş, solunum zorluğu, nabız yükselmesi, gözlerde şişme, işeme ve dışkılama zorluğu diğer belirtileridir. Yılın her ayında bu hastalık görülebilir. Kışın özellikle kuzulama mevsiminde bulaştığı taktirde kuzu ölümü çok fazla olabilir.

Koyun Çiçek Hastalığı Tedavi Yoları/ Sağaltım :

Hastalıktan korunma, genel sağlık koruma önlemlerinin dışında aşılama ile sağlanır. Aşı, 20 günlükten büyük kuzulara, her dönem ve yaşta koyunlara ve de gebe koyunlara 0.5 cm dozda uygulanır. Aşı, göğüs-kol arası bir yere deri altı olarak yapılır. Bağışıklık aşı yapıldıktan 15 gün sonra başlar ve 6 ay devam eder. Çevrede hastalığın bulunmaması durumunda yılda tek aşı yeterli olabilir.


Sponsorlu Bağlantılar



Yorum Yaz

Yorumlar (3)



Merhaba bizimde de 100tane koyunumuz ve çiçek hastalığı kuzularda başladı. Gebe koyunlarda hastalık yok ama bulaşıcı olduğu için çiçek aşısı yapılacak. Gebe koyunlar yavrusunu atar mı?

Edanur Kaya , 22.01.2019


çiçek hastalığı asısını yaptırdık ama dısarda otladıyoruz bize denilen dısarda durması daha ii olur dediler içeriye besiyemi cekmemiz lazım yoksa otlamasımı ii olur

ercan çiçek , 21.01.2014


Merhaba Benim 200 Adet küçük baş hayvanım var. bunların içerisinde kuzularda var. çiçek hastalığına yakalandı. çiçek aşısı yapalı 16 gün oldu ama halen devam ediyor hastalık daha ne yapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirirseniz seviinirim şimdiden teşekkür ederim..

gökay ekiz , 02.04.2012


kullanıcı resmi dezenfekte çok önemli sürünün yattığı yer ilaçlanmalı daha önemlisi toz kireçle korunmalı keza su içtikleri oluklar veya çeşmelerde kireçlenmeli 15 günde geçer

osnipe , 06.10.2018




tarimziraaat.com © 2008

Tarımla Uğraşanlar Ne Yapıyor

Muhsin Atış Mantar hasat ediyor