Mısır İçin Özel Kompoze Gübre



18-24-12+4 S+1 Zn (İz Elementli) %18 Azot (N) %24 Fosfor (P205) %12 Potasyum (K20) %4 Kükürt (S) %1 Çinko (Zn) Özel MISIR KOMPOZE GÜBRESİ, üreticilerin dane ve silajlık (hasıl) mısır yetiştiriciliğinde yüksek dane verimi ve yüksek silajlık ürün elde etmelerini sağlamak amacı ile TOROS GÜBRE tarafından Türkiye’de ilk defa geliştirilmiş ve üretilmiştir. Bu yeni Özel MISIR KOMPOZE GÜBRESİ’nin bünyesinde bulunan azot, fosfor, potasyum, kükürt ve çinkonun tamamı bitkiler tarafından kolay alınabilir formda ve mısır bitkisinin ihtiyacına uygun orandadır. Özel MISIR KOMPOZE GÜBRESİ’nin bünyesinde bulunan kükürt, bitkinin kükürt ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Ayrıca danede ve bitkinin yeşil kısmında protein miktarını arttırarak mısırın besin değeri ve kalorisinin daha yüksek olmasını sağlar. Bünyesinde bulunan potasyum, yüksek verim ve yüksek kalite ile birlikte mısırın stres şartlarına dayanıklılığını artırır. Mısır üretim alanlarında yaygın eksikliği görülen çinkoyu ihtiva etmesi nedeni ile de mısır bitkisinin yapraklarında çinko noksanlığı görülmez ve üreticilerin ilave olarak (çinko sülfat) kullanılmasına gerek kalmaz. MISIR KOMPOZE GÜBRESİ TABAN GÜBRELEME ‘de (ilk gübreleme) kullanılan bir gübredir. Üst gübrelemede ise ÜRE, %33 N Amonyum Nitrat veya %26 N CAN ‘dan herhangi birisi öneriler doğrultusunda kullanılmalıdır. Üst gübre çıkıştan 35-45 gün sonra (bitkiler 40-50 cm boyunda) uygulanmalıdır. Özel MISIR KOMPOZE GÜBRESİ ile Yapılacak Dengeli Gübreleme’de · Dolgun koçan ve dolgun dane · Yüksek dane verimi ve silaj verimi · Besin ve kalori değeri yüksek dane ve silajlık ürün · Hastalık ve zararlılara dayanıklılık · Silajlıkta ve danede depolama kaybı azalması daha az olur · Potasyumundan ve dengeli formulasyonundan dolayı sıcaklık ve kuraklığa dayanıklılık sağlanır.


Sponsorlu Bağlantılar



Yorum Yaz

Yorumlar (2)



gübreleme yaparken toprak gübrelenir.bitki gübrelenmez.yani mısır gübresi üzüm gübresi diye bir şey sözkonu değildir.bitkinin kaldırdığı besin miktarına göre toprak gübrelenir.toprk ağır süzek olabilir.bu durumda mısır gübresi dedğiniz zaman bu gübre çalışmaz saygılar.

cem cemil , 22.09.2011


kullanıcı resmi Yanlışın var evvela toprak analizi yaptırılır. Ne ekeceksen Mısır mesela fidelikten hasata kadar topraktan ihtiyaç duyduğu besinleri kullanacak bunlar araştırmalarla mısırın ne kadar fosfor potasyum azot çinko ve kükürt kullanacağı miktarları tespit edilmiştir. Yaptırdığın analiz sonucunda ne eksikse ona göre bir reçete hazırlar ve tarlanı gübrelersin tabi ki illa Mısır özel gübresi olmak zorunda değil

Yunus , 20.04.2020


Bu gübre sulu çekirdeksiz üzümbağlarında kullanılmazmı? Kullanılırsa ne zaman veya nasıl temin edebiliriz veya marka ismi varmı? Saygılar.

süleyman çizmeci , 13.03.2011


kullanıcı resmi Evvela kullandığın üzüm cinsinin topraktan hangi elenmetlere ihtiyaç duyduğunu araştır ve toprak analizini yaptır. Ona göre gübre kullan kardeşim. Zira her şeyin fazlası zarar fosfor çoktur tarlanda tutar fosforlu gübre atarsın. Ürünün güzel olmaz belki ölür bitkilerin. İhtiyaç neyse onu vereceksin. Toprağın için de bambaşka olaylar yaşanıyor elementler artı eksi yüklü olması falan filan yani işin içinde hem kimya hem atomik fizik kuralları var. Deneme yanılma yapacağınıza araştırın doğru olanı yapın yararını göreceksiniz

Yunus , 20.04.2020




tarimziraaat.com © 2008

Tarımla Uğraşanlar Ne Yapıyor

Muhsin Atış Mantar hasat ediyor