Targel personeline proje hazırlama eğitimi



Targel personeline proje hazırlama eğitimi
Tarih: 2010-11-29 17:31:11

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından üçüncüsü düzenlenen "Proje Döngüsü Yönetimi ve AB Fonlarının Kullanımı" konulu eğitim toplantısı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdür Yardımcısı Osman ŞİMŞEK, Antalya İl Tarım Müdürü Bedrullah ERÇİN ve ülkemizin birçok ilinde görev yapan Targel Projesi kapsamında çalışan sözleşmeli personellerin katılımıyla Antalya'da yapıldı.

Eğitim programının açılışında konuşan Antalya İl Tarım Müdürü Bedrullah ERÇİN şunları söyledi. "Bakanlık olarak birçok projeye imza attık ama bence TARGEL ve KKYDP Projeleri Bakanlığımızın vizyonunu değiştiren ve ülkemiz tarımını daha da güçlendiren projeler olarak ayırmak sanırım yanlış olmaz."

ERÇİN konuşmasına şöyle devam etti. "Daha önceleri Avrupa ülkelerinin istediği "Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği" ni artık günümüzde bizlerde yüksek sesle söylemeye başladık. Gıda güvenliğini sağlamak için birilerinin üreticilerimizi bilgilendirerek onlara yeni teknolojileri anlatıp yerinde öğretmesi gerekir. Bakanlık olarak önceleri bunda zorlanıyorduk ama şimdi üreticilerimizle aynı köyde 24 saat yaşayan Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimler yani TARGEL Projesinin yürütücüsü olan sizler sayesinde başaracağız.

Bizim ülke olarak en büyük sorunumuz birlikte hareket edemeyiş olmamız olsa gerek. Hemen hemen her köyde tarımsal amaçlı kooperatiflerimiz var ama bunlardan kaç tanesi aktif şekilde çalışıyor. İşte burada alacağımız bu eğitimle köyünüzde bulunan tarımsal amaçlı birlik ve kooperatiflere yol göstererek onları tekrar faal hale getirebilirsiniz ki daha önce çalışan arkadaşlar bunları başardı.

Günümüzde her insanın mutlaka en az bir yabancı dil bilmesi gerektiğini vurgulayan ERÇİN, özellikle proje hazırlarken ve AB fonlarının kullanılması noktasında yabancı dilin önemini anlayacaksınız bu bakımdan herkesin bence ilk önce değişim ve gelişimi kendisinden başlatması gerektiğini söyledi.

Antalya il Tarım Müdürü Bedrullah ERÇİN' in ardından konuşan Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdür Yardımcısı Osman ŞİMŞEK ise şunları söyledi: "Öncelikle tarım nüfusun beslenme ihtiyacını karşılaması nedeniyle ülke ekonomisinde son derece önemli bir yere sahiptir. Arabamız ya da televizyonumuz olmadan yaşayabiliriz ama yemek yemeden hayatımızı idame ettiremeyiz. O yüzden tarım hayattır ! hayatımızın özüdür."diyen ŞİMŞEK konuşmasına şöyle devam etti. "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kırsal alanda yaşayan insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, tarım sektörünün ekonomiye olan katkısını arttırmak ve modern teknolojinin tarımsal üretim sürecine dahil edilmesini sağlamak üzere Cumhuriyetin kuruluşundan beri çiftçi eğitimi ve yayım hizmetlerini sürdürmektedir. Bugün 81 il ve İlçelerine yayılmış tarım teşkilatlarında görev yapan teknik personelimiz çiftçilerimizin bilgilendirilmesi amacıyla yayım faaliyetlerini sürdürmektedir. Bakanlığımızın "Köye ve Köylüye Hizmet Mahallinde Olmalıdır" felsefesiyle bilgiyi en kısa ve etkili biçimde üreticilerimize ulaştırmak amacıyla tarımsal yayım faaliyetlerinin daha da etkin hale getirilmesi ve bir anlamda da Türkiye'de kırsal kalkınmanın sağlanmasına öncülük etmek üzere 01.01.2007 tarihinde Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesini uygulamaya konulmuştur. Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi(TARGEL) çerçevesinde görev alan sözleşmeli personelin performansları ve motivasyonlarını artırmak amacıyla performans ve ücret arasında ilişki kurulmasına dayalı olarak geliştirilen ücretlendirme sistemi ilk defa Bakanlığımızca uygulamaya konulmuştur. Bu anlamda Türkiye genelinde köy/beldede sözleşmeli pozisyonda çalıştırılmak üzere 2007 yılında toplam 2500, 2010 yılında 2500 olmak üzere toplam 5000 sözleşmeli personel alımı yapılmıştır. Targel kapsamında sözleşmeli pozisyonda çalıştırılmak üzere 2011 yılında 2500 yeni sözleşmeli personel alımının yapılması planlanmakta olup çalışma bölgeleri İl Müdürlüklerince belirlenmektedir. Bakanlığımızca; Tarımsal yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında hizmet vermekte olan sözleşmeli personelin görev yerlerindeki etkinliklerinin artırılması ve daha bilgili ve donanımlı birer yayımcı olabilmeleri hedeflenmektedir" dedi.

ŞİMŞEK sözlerine şöyle devam etti: "Sözleşmeli personele yönelik olarak en az 15 günlük intibak eğitimi olmak üzere gıda, gübreleme, hayvancılık, iyi tarım uygulamaları, meyvecilik, organik tarım, tarımsal mekanizasyon, sulama, tarımsal yayım, tarla bitkileri, yem bitkileri ve zirai mücadele konularında eğitimler Genel Müdürlüğümüz, İl Müdürlükleri ve bağlı birimler tarafından verilmektedir.2009 yılında Proje Döngüsü Yönetimi ve AB Fon kullanımı konulu üç eğitim düzenlenmiştir.Bu yıl düzenlenecek olan iki eğitime toplam 240 kişinin eğitim alması planlanmıştır. Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen bu proje ile yayım faaliyetlerine hız kazandırılarak; bu çerçevede tarımsal üretimde verimlilik kırsal alanların kalkındırılması sağlanacaktır. Genel Müdürlüğümüz tarafından organize edilen "Proje Döngüsü Yönetimi ve AB Fonlarının Kullanım" konulu eğitimin sizlere ve memleketimize hayırlı olmasını diler, çalışmalarınızda başarılar dilerim."

kaynak:tedgem.govtr

Bu haber 3497 defa görüntülendi


Sponsorlu Bağlantılar



Yorum Yaz



tarimziraaat.com © 2008