Palandöken'de tarlada eğitim



Palandöken{.}de tarlada eğitim
Tarih: 2014-08-13 22:58:03

Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü “Sertifikalı Buğday Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırma ve Çayır Mera ve Yem Bitkilerini Yaygınlaştırma ve Geliştirme “ Projeleri kapsamında İlçe Müdürlüğünce tarla demonstrasyonu düzenlendi.

Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, İlçe Müdürlüğüne bağlı Mahallerde bitkisel üretimi arttırmak, yeni çeşitleri çiftçilere tanıtmak ve birim alandan en yüksek verim elde etmek amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün hazırlamış olduğu ve ilçe müdürlüklerince koordine edilen projeler gerçekleştirildiğini söyledi.

Yiğit, “Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüze bağlı Mahallerde bitkisel üretimi arttırmak, yeni çeşitleri çiftçilere tanıtmak ve birim alandan en yüksek verim elde etmek amacıyla İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırlamış olduğu ve ilçe müdürlüklerince koordine edilen projeler gerçekleştirildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Sertifikalı Buğday Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırma Projesi ile Çayır Mera ve Yem Bitkilerini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projeleri kapsamında Palandöken İlçe Müdürlüğünce tarla demonstrasyonu düzenlendi. Börekli Mahallesi çiftçilerimizden Selami Uçan'a ait silajlık mısır ve bezostaja çeşidi buğday tarlasında sonuç demonstrasyonu yapıldı. Gerçekleştirilen projelerle Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce üretim sezonu başlangıcında çiftçilere çeşitli tohumlar verilerek üretimi arttırmak hedeflendi. Bu projeler kapsamında; 30 çiftçimize 300 dekarlık alanda 6000 kilogramlık Bezostaja Buğday Tohumu, 10 çiftçimize 50 dekarlık alanda 150 kilogram Yonca Tohumu, 16 çiftçimize 160 dekarlık alanda 2000 kilogram Korunga Tohumu, 8 Çiftçiye 40 dekarlık alanda 800 kilogram Tritikale Tohumu ve 15 çiftçiye 140 dekarlık alanda Silajlık Mısır Tohumu verildi. Uyguladığımız projelerde önder çiftçi olabilecek genç ve yeniliklere açık çiftçiler projelerde tercih etmekteyiz. Tohum yatağının hazırlanmasından hasat zamanına kadar tüm aşamalarda Ziraat Mühendislerimiz tarafından çiftçilerimiz bilgilendirilmekte ve saha çalışmalarına katılmaktadırlar. Demonstrasyon tarlaları en az 5 da en fazla 10 da lık tarlardan oluşturulmaktadır. Mibzerle yapılan ekimlerde çiftçilerimizin tarım alet ve makinelerinin kullanımını teşvik etmekteyiz. Amacımız yeni tarım tekniklerini ve bölgemize uygun tür ve çeşitleri çiftçilerimiz arasında yaygın bir şekilde kullanılmasını ve ardından üretim artışı sağlamaktır, dedi.

Kaynak: İhsan KUMRU - Erzurum Gazetesi

Bu haber 860 defa görüntülendi


Sponsorlu Bağlantılar



Yorum Yaz



tarimziraaat.com © 2008