Doğu Anadolu Bölgesi 5. Su Ürünleri Sempozyumu Elazığ'da yapıldı.



Doğu Anadolu Bölgesi 5. Su Ürünleri Sempozyumu Elazığ{.}da yapıldı.
Tarih: 2014-06-06 23:05:59

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ev sahipliğinde beşincisi düzenlenen Doğu Anadolu Bölgesi 5. Su Ürünleri Sempozyumu, 31 Mayıs-02 Haziran 2014 tarihleri arasında Elâzığ'da gerçekleştirilmiştir.

Sempozyuma Genel Müdürümüz Doç. Dr. Masum BURAK, Elazığ Vali Yardımcısı Tarık BAHADIR, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Necati TULGAR, Daire Başkanları Dr. Cengizhan MIZRAK, Dr. Bekir ANKARALI, Dr. Mustafa ÇETİNDAĞ, Su Ürünleri Araştırmaları Koordinatörü Erdinç VESKE, BSÜGM Daire Başkanı Ali KILIÇ, İl Müdürü Ahmet KAYGUSUZ, Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü Ünal KILINÇ ile çeşitli üniversitelerden su ürünleri fakülteleri dekanları, öğretim üyeleri, bölge su ürünleri yetiştiricileri, STK ve Özel sektör temsilcileri, kamu kurum çalışanları ile enstitü araştırmacıları olmak üzere yaklaşık 240 kişi katılmıştır.

Açılışta, İstasyon Müdürü Hakan AKGÜN, İl Müdürü Ahmet KAYGUSUZ, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum BURAK, tarafından yapılan açılış konuşmalardan sonra, çağrılı sunumlara geçilmiştir.

Doç. Dr. Masum BURAK, Doğu Anadolu Bölgesinin ve Elazığ ilindeki baraj ve göllerinin oluşturduğu potansiyele vurgu yapmış, alabalık üretiminde ağ kafeslerde hızlı gelişmeler, sektördeki makro göstergeler, Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar ve desteklerinden bahsetmiştir.

104 sözlü tebliğ ve 78 poster sunusu yapılan Sempozyuma KKTC, Irak ve Romanya'dan da katılım olmuştur. Bilimsel sunumlar sonunda yapılan değerlendirme toplantısında sektörün sorunları ve çözüm önerileri tartışılmış, özellikle pazarlama ve istihdam sorunlarının çözülmesi gerektiği dile getirilmiştir.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinde bilimsel çalışma ve bu tür bilimsel toplantıların kamu ve özel sektör işbirlikleri geliştirilerek sorunların çözüme kavuşturulabileceği ve su ürünleri konusunda bölgedeki potansiyelin değerlendirilerek geliştirilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Sempozyumun üçüncü gününde yapılan teknik gezide, Keban Barajı, DSİ tesisleri, ağ kafeslerde yoğun alabalık üretimi yapılan bölgeler ve işleme tesisleri yerinde incelenmiştir.

Kaynak: TAGEM

Bu haber 716 defa görüntülendi


Sponsorlu Bağlantılar



Yorum Yaz



tarimziraaat.com © 2008